Koning Albert en koningin Paola kijgen goed nieuws dat hen veel geld bespaart

bron: Eigen berichtgeving /TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert en koningin Paola hebben goed nieuws te horen gekregen. Het goede nieuws bespaart hen veel geld.

Er is beslist dat de jacht ALPA, waar koning Albert en koningin Paola vaak mee gaan varen, onderdeel blijft van de Belgische marine. Het betekent dat het vorstenpaar opnieuw veel financieel voordeel doet.

Royaltywatcher Thierry Debels zei eerder in TV- Familie dat zo de Belgische staat opdraait voor alle kosten. “Het is geen geheim dat de regering in de loop der jaren zeer soepel is geweest voor Albert..Hij kon zijn jacht als militair vaartuig laten registreren, waardoor hij nooit inschrijvingsgeld heeft betaald. Ook de btw viel weg bij de aankoop, omdat het zogezegd om een militair vaartuig ging.”

"Daarnaast is er ook nog het gratis personeel”, gaat Debels verder. “Want de Belgische staat betaalt de bemanning aan boord van het jacht, net als de twee militairen die permanent aanwezig zijn om in te staan voor de veiligheid van Albert en Paola. En als ze ergens aanmeren, wordt het liggeld van de Alpa IV ook gesponsord door de Belgische staat. Het onderhoud van het jacht, waarvan de kosten worden geschat op 230.000 euro per jaar, neemt ons land eveneens voor z’n rekening.”