Man kan schoolkinderen in zijn buurt niet verdragen en valt hen aan met ijzeren staaf: Alarmerende boodschap als politie hem wil arresteren

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Righard d.R. uit Borgerhout heeft zich goed in de problemen gewerkt. Hij heeft enkele schoolkinderen aangevallen.

De beklaagde woont in de buurt van het Xaveriuscollege en vindt dat de scholieren voor overlast zorgen, meldt ATV. Ze zouden volgens hem flessen in zijn voortuin gooien.

Op 16 oktober 2018 zou zijn zwangere vriendin gevallen zijn door rondhangende jongeren en was het al tot mondelinge bedreigingen gekomen. Twee dagen later sloegen zijn stoppen helemaal door.

Hij bedreigde toen enkele voorbijrijdende kinderen met een ijzeren staaf. Eén van de jongeren kwam ten val, waarna de man die zijn fiets afnam. De jongeren belden de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg de man zich erg weerspannig. Er volgde een scheldtirade. “Ik maak hier iedereen kapot”, dreigde hij ook nog. Er waren maar liefst drie politiemensen nodig om hem in de boeien te slaan. “En dat allemaal voor het oog van kinderen”, voegt de procureur er aan toe.

Het openbaar ministerie heeft vijftien maanden cel en 1.600 euro boete gevorderde. Toen de man dat hoorde noemde hij de procureur een ‘kankerwijf’. Hij werd uit de zaal gezet om verdere escalatie te vermijden. Een vonnis is er op 17 december."

Tags borgerhout