Oud vrouwtje met rollator omgeduwd en bestolen: Dader was pas vrij en heeft al dode op zijn geweten

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een hoogbejaarde dame is op gewelddadige wijze beroofd geworden. De politie heeft een verdachte kunnen opsporen en arresteren.

De feiten speelden zich af in Borgerhout. "Op 17 augustus werd een 87-jarige vrouw beroofd van haar handtas op het Monseigneur Van Goethemplein", legt de Antwerpse politie uit.

"Het slachtoffer betrad de hal van haar gebouw en liep met haar rollator naar de lift. Ze kreeg een duw en viel op de grond. De dader nam haar handtas en sloeg op de vlucht."

"Terwijl een eerste interventieploeg zich bekommerde om het slachtoffer, werd er in de omgeving gezocht, maar dit leverde geen resultaat op. De lokale recherche startte een onderzoek."

"Op 24 augustus kon de politie na grondig speurwerk de naam van de verdachte achterhalen. De volgende dag voerde de arrestatie-eenheid een huiszoeking uit op zijn adres. Daar vond de politie de kleding die de verdachte vermoedelijk droeg tijdens de gewelddadige diefstal."

De verdachte werd gearresteerd en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden. De 48-jarige man was niet aan zijn proefstuk toe.

"Hij heeft eerder al soortgelijke ernstige feiten gepleegd. In 2012 raakte een slachtoffer van hem zwaargewond, en in 2014 overleed iemand als gevolg van de gepleegde feiten. De man was slechts enkele maanden vrij na een eerdere veroordeling en is nu opnieuw aangehouden", aldus de politie nog.