Mama van 8-jarig meisje dat in elkaar werd geslagen kan het niet geloven: "Ze hebben hem vrijgelaten"

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

De moeder van het meisje van acht jaar dat door een 21-jarige man in elkaar werd geslagen, heeft gereageerd op de gebeurtenissen.

De feiten speelden zich af op het Vinçotteplein in Borgerhout. Het meisje liep een hersenschudding, een gekneusde oogkas en blauwe plekken op bij de aanval.

"Ze waren aan het voetballen. Hij is zomaar naar haar gekomen op een gegeven moment", vertelde de moeder van het slachtoffer aan VTM.

"Mijn dochter draaide zich om en hij heeft haar voetje gelicht. Hij heeft haar in haar gezicht gebokst. Hij bleef maar boksen."

"Haar papa zag haar helemaal in shock, ze was aan het beven. Ze had braakneigingen en werd draaierig. Mijn zus heeft meteen het ziekenhuis gebeld."

Het Antwerpse parket liet de man vrij. "Wij hebben meteen een dokter gevorderd om na te gaan of de collocatieprocedure kon worden opgestart", klinkt het.

"Op basis van de bevindingen uit dit eerste onderzoek bleek dat de man, die zeer verward overkwam, hiervoor niet in aanmerking kwam. Hij werd na zijn verhoor voorlopig terug in vrijheid gesteld."

Angst

De moeder van het kindje kan zich hier niet in vinden. "Dat is absoluut niet oké. Ik heb gehoord dat hij ziek is, maar als hij ziek is, vind ik wel dat ze daar iets aan moeten doen. Hij moet zo snel mogelijk hulp krijgen."

"Maar dat hij opnieuw vrij rondloopt... Hij woont hier op het plein. Alle kinderen uit de buurt spelen daar. Maar nu hebben ze angst om te gaan."

"We nemen deze feiten zeer ernstig", benadrukt het parket. "Er wordt een onderzoeksrechter gevorderd met het oog op het in beslag nemen van de bestaande medische dossiers van de man en het aanstellen van een deskundige om zijn mentale toestand en strafrechtelijke verantwoordelijkheid verder na te gaan."