Infoweekend over asielcentrum Bilzen loopt niet zoals verwacht: Dit is er aan de hand

bron: VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Bilzen heeft afgelopen weekend een infomarkt over de komst van een asielcentrum nauwelijks volk getrokken. Hoewel er veel protest tegen het centrum is, kwam er amper volk langs voor meer informatie.

Welgeteld 17 personen kwamen langs op de infomarkt die zaterdag en zondag plaatsvond in Bilzen. Die werd gehouden naar aanleiding van de komst van een asielcentrum in Grote Spouwen.

De infomarkt was een initiatief van de stad Bilzen samen met het Agentschap Inburgering en Integratie. Ook het Rode Kruis, het Sociaal huis van de stad, de brandweer en de politie werkten mee.

De weinige mensen die kwamen opdagen, wilden vooral weten hoe ze kunnen meehelpen eens het asielcentrum opengaat. "Dat er zo weinig belangstelling was, is wellicht te wijten aan het feit dat het nog altijd niet duidelijk is wanneer het asielcentrum kan openen," klinkt het bij de organisatoren.

Bijna een maand geleden stichtten onbekenden brand in het gebouw waar het centrum gaat komen. De dader of daders zijn nog altijd niet gevonden.