Minister bemoeit zich met de prijs van uw knipbeurt

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Of je nu man of vrouw bent: wassen, knippen en brushen moet evenveel kosten. Dat zegt minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V). Zij wil dat kappers hun tarieven aanpassen.

Een kappersbezoek is voor dames opvallend duurder dan voor heren. Een blik op de prijslijst van een populaire kappersketen toont het. Een basispakket kost voor een man 27 euro. Voor een vrouw is dat al 44 euro.

Na een parlementaire vraag van Robert d'Amico (PTB) kondigt minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) nu aan dat ze nieuwe kapperstarieven wil. Op basis van de aangeboden diensten, en niet op basis van geslacht. 

Kappersfederatie coiffure.org staat alvast op dezelfde lijn als de minister. “Al twee jaar komen er klachten over genderongelijkheid in de prijzen van kapsalons. Daarom raden wij onze leden ook aan niet langer een mannen- en een vrouwenprijs te hanteren, maar prijzen per behandeling. Helaas zijn wij maar een ledenorganisatie. We kunnen onze leden geen tariefsysteem opleggen, enkel richtlijnen voorstellen.”