Kapper betrapt in garage in Gent: 750 euro boete voor aanwezigen

door: MRO

Donderdagavond heeft de politie een kapper betrapt die de haren van klanten knipte in een garage achter de hoek van zijn kapperszaak. Er werd een pv opgesteld tegen de kapper en de 7 personen die in de garage aanwezig waren kregen een minnelijke schikking van 750 euro.

De politie kreeg een oproep over een kapsalon dat open zou zijn. Bij controle stelden agenten vast enkele personen met netjes geknipte haren de garage achter de hoek van het kapsalon verlieten.

Het parket gaf toelating aan de politie om het pand te betreden en in de garage was de kapper aanwezig samen met 7 andere personen. Er stonden 2 kappersstoelen in de garage.

De kapper, een 34-jarige man uit Gent, kreeg een pv wegens inbreuken op de Covid-regelgeving en hij zal gedagvaard worden. Het geld dat hij van de klanten had ontvangen werd in beslag genomen en er werd een pv opgesteld lastens de BVBA wegens inbreuken op de uitbating van de kapperszaak (negeren bevel tot sluiting).

De 7 personen die aanwezig waren in de garage die als kapsalon gebruikt werd, kregen een onmiddellijke minnelijke schikking van 750 euro wegens samenscholing.