Marc Van Ranst bereikt kookpunt na bericht van politicus bij de kapper

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst ligt opnieuw overhoop met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. De twee gingen in discussie op sociale media.

Bouchez was al geruime tijd grote voorstander van de heropening van de kappers. Hij was er zaterdagochtend dan ook als de kippen bij om zijn haar te laten knippen.

Op Twitter deelde hij een foto van zijn kappersbezoek: "Ga naar de kapper, u riskeert niets. Zelfstandigen zijn de motor van ons land."

Het deed Marc Van Ranst reageren met de woorden dat ook leerkrachten, kunstenaars, afvalophalers, zorgverstrekkers, wetenschappers, enzovoorts de motor van ons land zijn. Bouchez voelde zich duidelijk in de kuif gepikt en reageerde: "Probeer om niet de handrem te zijn. Er samen geraken, met evenwicht, dat moet ons gemeenschappelijk doel zijn. Voor ons land. Voor de mensen vooral."

Tweede golf

Dat was voor Van Ranst de druppel die de emmer deed overlopen: "Handrem? Jullie hebben het vorige zomer geprobeerd zonder remmen. Zo reden jullie heel vlotjes ons land de tweede golf binnen. Geloof me: enig remvermogen is onontbeerlijk om dat gemeenschappelijke doel te halen."