Storm en regen zorgen voor schade, maar dit kunnen we zondag verwachten

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Harde wind en regen maken het zondagochtend gevaarlijk op de weg. Het is goed opletten geblazen want het is op sommige plaatsen moeilijk rijden. Naarmate de dag vordert, zullen we een ander weertype krijgen.

Zaterdagavond waren er hier en daar al wel problemen door de hevige regen en het stormweer. Zo werd in Geel, in de Antwerpse Kempen, een kerstmarkt afgeblazen en ontruimd omdat het te gevaarlijk werd door de harde wind.

In Oelegem, ook in de provincie Antwerpen, is een auto tegen de gevel van een rijhuis gebotst, wellicht ook door de gevaarlijke toestand op het wegdek. Het bewonend koppel werd rond 5 uur vanmorgen gewekt door een luide knal. Ze zagen dat de bestuurder nog wilde wegrijden, maar dat lukte niet meer omdat zijn auto te zwaar beschadigd was. De jonge bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer moest de gevel van het huis stutten.

Zondag trekken de buien weg en krijgen we opklaringen. Aan zee kunnen er nog rukwinden zijn tot 70 km/u, maar de wind neemt in kracht af en de temperaturen schommelen tussen 5 en graden.