Makers van ‘Familie’ hebben drastisch besluit genomen na kritiek van fans: Dit is er aan de hand

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Fans van ‘Familie’ kunnen volgende week een extra pakje onder de kerstboom vinden. Naast de vaste afspraak op VTM, serveren de makers vanaf 23 december ook een nieuwe webreeks. Na kritiek van de fans vorig jaar, zal deze spin-off wél in de kerstsfeer baden.

Net zoals bij de vorige webisodes, zal de spin-off ‘Gestrikt’ niet op VTM te bekijken zijn, maar enkel online op VTM GO. “Op tv komt het verhaal in de gewone afleveringen van ‘ Familie’ zelfs niet ter sprake”, zegt Wim Feyaerts, creative producer van ‘ Familie’.

“Deze miniserie is een losstaand nevenverhaal en enkel een leuk extraatje voor onze trouwste fans. Die waarderen dat wel, want vorig jaar haalde de winterreeks ‘Koorts’ één miljoen views. We kregen toen wel als commentaar dat het verhaal spannend was, maar geen kerstsfeer uitstraalde. Dat zal nu wél zo zijn. Deze keer speelt de plot zich af tussen versierde kerstbomen en gevulde kalkoenen.”

In ‘Gestrikt’ beleven de ‘ Familie’-gezichten Rudi en Zjef een wel heel ongewoon kerstverhaal. De twee gaan daarbij zelfs op de vuist met de Kerstman…