'Slimste Mens'-seksuologe helpt misverstand de wereld uit: "Dit denken mannen én vrouwen ten onrechte"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond begint seksuologe Lotte Vanwezemael aan haar finaleweek in 'De Slimste Mens ter Wereld' op Vier. 'Seksuolotte', een bijnaam ontleend aan haar gelijknamige rubriek op radiozender MNM, verklapt een geheimpje uit haar persoonlijke leven én helpt een groot misverstand de wereld uit.

De 27-jarige Vanwezemael hoopt de eerste Limburger te worden die het populaire progamma als eindwinnaar afsluit. Haar deelname betekent ook dat ze nog bekender is geworden bij het grote publiek.

Een gevolg daarvan is dat ze steeds meer 'dickpicks' toegestuurd krijgt. Oftewel: mannen die haar een foto van haar geslachtsdelen doorsturen. "Het is ondertussen vertienvoudigd, ik krijg dagelijks zulke foto's. En ook ranzige berichten, waarvan ik denk: 'Hoe durft gij zoiets te versturen?'. Ik maak er telkens screenshots van", zegt ze in een interview met 'Hallo'.

Grootte van de penis

Over één thema krijgt Vanwezemael naar eigen zeggen wekelijks vragen: "Mannen willen weten hoe groot hun penis moet zijn en hoe lang ze het moeten volhouden in bed. Wat de grootte betreft: dat heeft heel weinig belang. In principe hebben mannen genoeg aan drie tot vijf centimeter, want dieper zitten de te stimuleren zenuwuiteinden niet in de vagina of de anus. Maar toch blijven mannen maar denken dat ze als een paard geschapen moeten zijn. Vrouwen denken dat soms ook, hoor. Uit onwetendheid", besluit Vanwezemael in het blad.