Parket neemt drastisch besluit over incident met Anuna De Wever op Pukkelpop

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen zomer sprak Anuna De Wever de menigte toe vanop het podium op Pukkelpop. Het leverde haar een storm aan protest op en ze werd, samen met haar vriendinnen, aangevallen door onbekenden.

De klimaatjongeren van Youth for Climate gingen afgelopen zomer langs op festivals om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming. Op Pukkelpop liep het echter mis.

Toen Anuna De Wever en haar vriendinnen terugkeerden naar de camping werden ze aangevallen. Meerdere tenten werden opengeritst toen jongeren naar De Wever op zoek gingen. Enkele vriendinnen van De Wever zouden toen verbaal bedreigd zijn en er zouden flessen met urine naar hun hoofd zijn geworpen.

Parket heeft te weinig bewijzen

De Wever besloot om een klacht in te dienen, waarna het parket van Limburg een onderzoek opende. Maar de hele zaak wordt nu geseponeerd, zo meldt De Standaard. Er zijn immers te weinig bewijzen.

Als er in de toekomst nieuwe bewijzen gevonden worden of opduiken, kan het onderzoek altijd heropend worden. Dat laat parketwoordvoerster Anja De Schutter weten.