Turks president Erdogan doet iets met zijn imams waar Vlaamse regering niet om kan lachen: Dit is hij in Vlaanderen van plan

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Turks president Erdogan heeft een besluit genomen over de imams in ons land. De Vlaamse regering kan er alvast niet om lachen.

De Turkse president Erdogan stuurt volgend jaar een veertigtal nieuwe imams naar ons land, schrijft Het Laatste Nieuws. De nieuwe imams moeten het tekort opvangen waar veel Turkse moskeeën mee kampen in Vlaanderen. “Sommige komen hier slechts voor een maand en dienen om het grote tekort aan imams tijdens de ramadan op te vangen", verduidelijkt Hakan Celiköz, bestuurslid bij de Turkse Unie.

"Maar andere zullen langer blijven. Zestig procent van onze imams is immers aan vervanging toe, want hun verblijfsvergunning is beperkt tot drie jaar en in vele gevallen is die al verstreken."

"Sommige imams blijven maar een maand, anderen langer"

1,8 miljard euro. Zoveel pompt de Turkse regering volgend jaar in haar ministerie van Godsdienst, beter bekend als Diyanet. Maar Diyanet is erg omstreden. Volgens de Staatsveiligheid zorgt Diyanet voor polarisering binnen de Turkse gemeenschap door tegenstrevers van Erdogans AK-partij als "staatsvijanden" af te schilderen.

Bovendien is de Vlaamse regering ook niet te spreken over de beslissing van Erdogan om nieuwe imams te sturen. Hun missie druist in tegen de wil van de Vlaamse regering om imams hier te lande op te leiden én de lange arm van Erdogan aan banden te leggen.