Donald Duck en Minnie Mouse bepoteld, Mickey gewond: "Het moet gedaan zijn"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Walt Disney World hebben zich verschillende incidenten rond seksueel overschrijdend gedrag voorgedaan. Het zijn de personen in de kostuums die het slachtoffer werden.

Voor de medewerkers van Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando is de maat stilaan vol. Zij worden om de haverklap bepoteld door toeristen die het pretpark bezoeken.

Een vrouw die elke dag het pak van Donald Duck draagt, werd in de borststreek betast door een dame van in de zestig. Op een gegeven moment schoof die haar hand zelfs onder het pak en betastte ze de borsten van de werkneemster. Ook Minnie Mouse werd betast: tijdens het poseren voor een foto, greep een zestiger driemaal naar haar borsten. 

Mouse speelt, raakte dan weer gewond toen een oma op hardhandige wijze aan haar kleinzoon wilde bewijzen dat Mickey haar nooit pijn zou doen. Dat kwam de actrice op nekklachten te staan.

Politie

De drie Disney World-medewerksters hebben melding gemaakt van de incidenten bij de politie van Orange County. De actrices achter Donald Duck en Minnie Mouse besloten geen klacht in te dienen.