Achterstallig kindergeld betalen aan asielzoekers? Dit is de duidelijke mening van onze lezers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Na de uitspraak van minister-president Jan Jambon dat hij een gezin kent dat met achterstallig kindergeld een huis kon kopen nadat ze een erkenning als vluchteling kregen, barstte de discussie hierover los. Wij stelden de vraag aan onze lezers.

Een huis kopen lijkt niet realistisch, maar het bedrag aan kindergeld dat asielzoekers die erkend worden op hun rekening krijgen kan in extreme gevallen oplopen tot enkele tienduizenden euro's. "Moeten asielzoekers die erkend worden kindergeld krijgen voor de periode waarin hun asielaanvraag liep?", vroegen we aan onze lezers.

Het resultaat is bijna unaniem. Na 2.900 stemmen heeft maar liefst 98 procent 'neen' geantwoord. Uit de vele reacties op onze pollvraag blijkt dat het ongenoegen hierover bijzonder groot is.

'Wij werken voor onze eigen kinderen niet voor die asielzoekers die hebben nog geen klop gedaan. Niks is gratis', reageert Vera. 'Het is al onrechtvaardig om ze het te geven zonder dat ze ooit iets hebben ingebracht met uitzondering van hoge kosten die hun aanvraag met zich meebracht', schrijft Daniel. 'Ik kan aannemen dat men deze mensen onderdak en eten geeft en eventueel medicatie waar nodig, maar geen kindergeld of andere financiële steun', aldus Jeannine.