Meisje van 17 jaar aangevallen in Lichtervelde: “Bijzonder laf wat dader deed toen ze kon ontsnappen”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In de buurt van het sportcentrum in de Zandstraat in Lichtervelde liep het bijna goed fout voor Alica. Het 17-jarige meisje kon gelukkig nog ontsnappen.

De feiten vonden plaats op een boogscheut van de plaats waar Alicia woont. “Ik zit pas op een nieuwe school in Torhout en wandelde naar de plek waar een vriendin ’s morgens op me wacht”, legt Alicia uit in Het Laatste Nieuws. 

"Samen wandelen we altijd naar het station. Nog voor ik bij haar was, werd ik plots langs achter vastgegrepen. Een man sloeg zijn armen rond mijn nek en maakte rare bewegingen met zijn heupen. Ik begon te gillen en draaide me om, maar hij keerde zich onmiddellijk om en ging op de loop.”

Het meisje raakte volledig overstuur. Ze had haar aanvaller ook al eerder opgemerkt. “Hij kwam te voet uit de andere richting en sloeg het straatje in dat naar het zwembad leidt. Even later hoorde ik haastig stappen achter me en werd ik aangerand. Het was eng, hij zei geen woord. Maar ik was opgelucht dat ik hem kon wegjagen. Het viel me op dat hij niet eens zo snel wegliep, alsof hij niet rapper kon.” 

"Ik durf niet meer te voet naar het station te wandelen"

Het zou gaan om een man van ongeveer 1,70 meter en hij is ook vrij slank. De man zou ook werkkledij gedragen hebben op het moment van de feiten. “Dit zou niet mogen gebeuren. Toen Alicia hem op de vlucht heeft gejaagd, heeft hij haar eerst nog een trap tegen de rug gegeven. Dat noem ik laf. Hopelijk wordt hij snel opgepakt”, reageert de moeder.

Haar dochter is doodsbang. “Ik durf niet meer te voet naar het station te wandelen. Het was rond 7 uur toen het gebeurde, het was dus nog donker. Gelukkig is de mama van een vriendin bereid me elke morgen met de wagen naar het station te brengen. Voorlopig is dat een goeie oplossing. Ik hoop dat de angst een beetje zal wegebben en ik later wel weer te voet de straat op zal durven. Al zal ik wel wat meer achterom kijken, zodat het me geen tweede keer overkomt”, besluit Alicia.