Brussels minister-president Vervoort (PS): "Geen regering met N-VA" & "Toen was dat geen probleem voor Vlaanderen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Minister-president van Brussel Rudi Vervoort zegt met klem dat zijn partij, PS, niet in een federale regering zal stappen met N-VA. Hij verwijst fijntjes naar het feit dat PS de grootste is in Wallonië en dat een minderheid aan één kant van de taalgrens de voorbije legislatuur geen probleem was voor de Vlamingen.

"Het is voor ons heel moeilijk om met de N-VA te kunnen samenwerken omdat dat de standpunten zo ver uit elkaar liggen. Wij hebben een aantal eigen standpunten zoals de verhoging van de pensioenen, sociale minima. We hebben de vorige legislatuur gezien dat dit met N-VA bijna onmogelijk was."

"PS en Sp.a is de grootste familie in België"

" Bart De Wever blaast warm en koud. Eerst maakt hij een kleine opening en daarna komt er een andere boodschap dat het niet gaat. Voor ons is het klaar en duidelijk: wij hebben onze eigen standpunten. Wij hebben aan Franse kant de meerderheid en met Sp.a zijn wij de grootste familie in België."

"Wij gaan niet met N-VA in een regering zitten. Dat is de lijn van mijn partij nu. Wie zegt dat het onmogelijk is om zonder N-VA een federale regering te vormen? In de vorige legislatuur was er toch ook een grote minderheid aan Franstalige kant met slechts één partij en toen was dat geen probleem voor Vlaanderen."