Iedereen doet het maar kinderen van scholen in Elsene mogen hier niet meer op schooluitstap gaan

door: PMN
Het schepencollege van Elsene kondigt een drastische maatregel aan. Die maatregel geldt voor alle scholen in de buurt.

Zo mogen de scholen geen bezoek meer brengen aan een dierentuin. “Als overheid willen we geen schoolbezoeken organiseren naar plaatsen waar dieren gevangen gehouden worden”, klinkt het in Dag Allemaal.

Het college vindt dat er andere manieren zijn om niet-inheemse diersoorten te observeren. “Een perfect alternatief is een kinderboerderij”, reageert burgemeester Christos Doukeridis van Groen/Ecolo. “Een dierentuin heeft geen pedagogische waarde. De kostprijs van een dergelijke schooluitstap gaf mee de doorslag. Het schepencollege geeft nu de voorkeur aan schoolse activiteiten die financieel toegankelijk zijn voor een breed publiek.”

Véronique is moeder van een kind dat in Elsene naar school gaat en geeft er zelf ook les. Ze is verbaast over de beslissing van het schepencollege. “Hoe kan je kinderen leren wat een giraf is? We kunnen toch niet allemaal naar Afrika? In de klas plannen we de lessen over exotische dieren rond zo’n uitstap. Een kind haalt veel meer uit een belevenis dan een prent.”