Klimaatactivisten willen Autosalon op zijn kop zetten: Politie massaal ter plaatse

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Dit weekend vormt de laatste twee dagen van het Autosalon van Brussel. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion dreigen er echter mee om roet in het eten te gooien.

De activisten noemen het Autosalon "het Leugensalon", omdat ze vinden dat de auto-industrie de mensen bedriegt, ten koste van het milieu

"Wij zijn van plan om een aantal acties te doen, zowel binnen als buiten het Autosalon. Dat gaat om laagdrempelige acties zoals flyers uitdelen en een onaangekondigde speech geven, tot meer gevorderde acties, zoals bloed over auto's gieten en zichzelf met superlijm vastplakken aan wagens", zei Sebastien Hendrickx, woordvoerder van Extinction Rebellion, tegen VTM Nieuws.

Over eventuele schade aan de tentoongestelde wagens maakt Hendrickx zich niet veel zorgen: "Mocht er schade zijn, dan zal die niet in verhouding zijn met de schade die de automobielindustrie de wereld aandoet."

Begrip

Joos Kaesemans van Febiac is begripvol: "We hebben de leden voor het Autosalon ontmoet. Ik begrijp dat ze het Autosalon aangrijpen om hun boodschap over te brengen, dat is hun taak, dat is hun rol. Maar dat kan ook zonder de bezoekers te jennen."