Politicus in opspraak door wat hij deed in Auschwitz: 'Niet erg slim van hem'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland is commotie ontstaan rond CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. Hij is op bezoek in het nazi-concentratiekamp van Auschwitz en deed er iets wat niet iedereen kan appreciëren.

Van Helvert trok tijdens de rondleiding door het vernietigingskamp foto's in de gaskamers en van de ovens van het crematorium. Die foto's postte hij op zijn Instagram-account. De hashtag #gaskamer mocht daarbij niet ontbreken.

In principe is het verboden foto's te nemen van de gaskamers, wat ook staat aangegeven. Dat verbod werd dus aan de laars gelapt.

Heftige locatie

"Het zal ongetwijfeld niet verkeerd bedoeld zijn, maar we raden dit heel erg af. Dit is niet slim. Het is een ontzettend heftige locatie en het gaat ten koste van het moment", reageerde het Centrum Informatie en Documentatie Israël tegenover RTL Nieuws.

"Ik wil niemand kwetsen en al helemaal geen mensen die daar familie hebben verloren", zei van Heldert in een reactie, eveneens aan RTL Nieuws. Hij zegt dat het misschien wel goed is om zo'n beelden te delen, zodat meer kinderen zouden weten welke gruwel er zich afspeelde op het domein.