Jos (73) in coma geslagen, asielzoeker verdacht: "Dit vreet aan ons, hele familie gaat hieraan kapot"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een bejaarde man uit Peer is om onbekende reden in coma geslagen. Een verdachte is aangehouden, het gaat om een verwarde Afghaanse asielzoeker.

Jos Haex was van plan een wandeling te maken in natuurgebied de Begijnenvijvers. Maar op honderd meter van zijn auto liep het mis. De man kreeg rake klappen en verloor het bewustzijn. Een fietser trof hem aan.

In de wagen van het slachtoffer zat een verwarde man. Het bleek om een Afghaanse asielzoeker te gaan, die in het asielcentrum van Helchteren verblijft. De politie arresteerde hem als verdachte. Het blijkt heel moeilijk te zijn om met de man te communiceren. Er werpen zich ook vragen op, zoals: waarom bleef hij ter plekke, indien hij de dader was?

Coma

Mogelijk wordt meer duidelijk wanneer het slachtoffer uit coma ontwaakt. De man werd met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, waar hij een operatie onderging.

"Dit vreet aan ons, alles is één groot vraagteken. Ik kan niet begrijpen dat dit onze pa is overkomen. Hij doet geen vlieg kwaad", zegt de zoon van het slachtoffer in Het Belang van Limburg.