Vanderhaeghe begrijpt het niet: "Ik was nochtans heel erg beleefd"

door: BVDO
Yves Vanderhaeghe verloor met KV Kortrijk met 0-1 de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup van Royal Antwerp FC. Na affluiten kreeg de KVK-trainer nog een rode kaart, al begreep Vanderhaeghe dat totaal niet.

Geen bekerfinale en dat was toch wel een ontgoocheling voor KV Kortrijk en trainer Yves Vanderhaeghe. Na de match ging de trainer verhaal halen bij Laforge, scheidsrechter van dienst, en dat leverde hem een rode kaart op.

“De kleine ploeg wilde voetballen vandaag, in tegenstelling tot de grote”, vertelde Vanderhaeghe achteraf op de persconferentie. “Het penaltyverhaal nekt ons wederom. Ik ging gewoon verhaal halen op een beleefde manier. Het ging totaal niet over de penalty.”

“Mboyo had een duw gekregen met twee handen in de rug en Laforge floot niet, daar waar wij eenzelfde fout wel tegen kregen. Blijkbaar mag je niks zeggen tegen de refs op het veld, dat wordt niet getolereerd met al die camera's erop. In de vestiaire kan dat wel. ­Laforge zei zelfs niks terug, hij zwaaide enkel tweemaal met zijn kaarten.”