Pool steekt medegevangene neer na schokkende uitspraak: “Hij zou dergelijke dingen doen met minderjarigen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op 1 september van vorig jaar was er een incident in de gevangenis van Ieper. Een gevangene liep verwondingen op na een confrontatie met een Poolse medegevangene.

De Pool R.J. viel de gevangene aan met een houten voorwerp. Het slachtoffer kreeg ook verschillende steken en raakte gewond. Voor die feiten riskeert de 33-jarige Pool twee jaar effectief.

Bij de Pool waren blijkbaar zijn stoppen doorgeslagen. De gevangene die werd vrijgelaten zou aan de Pool gezegd hebben dat hij gewoon zal doorgaan met het betasten van minderjarigen, schrijft Het Laatste Nieuws.

De man had dat eerder al gedaan met een 11-jarig meisje. “Ik heb de regels overtreden, maar het was geen geplande actie”, zei de Pool op de rechtbank. “Dat voorwerp had ik gevonden op de trap. Ik bied mijn excuses aan.”

De openbaar aanklager vorderde een gevangenisstraf van twee jaar effectief. “Die man dacht misschien om mijn taak op zich te nemen, maar dat is niet nodig. Justitie doet nog altijd haar werk”, aldus de openbare aanklager. De rechter sloot zich hierbij aan. “In de gevangenis moet de veiligheid worden gegarandeerd. Er zijn andere manieren om uw ongenoegen te uiten.” Een vonnis komt er op 16 maart.