Kinderen van Delphine Boël nemen besluit over hun grootvader koning Albert

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert heeft toegegeven dat Delphine Boël zijn dochter is. Uiteindelijk dan toch, na een jarenlange juridische strijd die hij uitvocht met zijn dochter.

Patrick Declerck is een boezemvriend van Delphine Boël. "Koning Albert is en blijft de vader van haar, maar de manier waarop dat gecommuniceerd werd, blijft vreselijk", zegt hij in TV-Story. "In het communiqué staat dat Albert zich nooit bemoeid heeft tussen vader en dochter Boël, hoewel niemand beter weet dan hij dat dat gezin nooit bestaan heeft."

"Het waren Albert, Sybille en Delphine, het is nooit Jacques geweest. Ze hielden elkaar de hand boven het hoofd, ze waren heel goede vrienden. En de man weet niet wat hij mist want hij heeft twee schatten van kleinkinderen. Ik vind het zalig hoe welopgevoed en intelligent Oscar en Josephine zijn."

Maar hoe denken zij over hun grootvader, die ook koning is? "Het woord koning is voor hen helemaal niet belangrijk", gaat Patrick verder. "Het woord grootvader is voor hen veel belangrijker. Ze zijn ontgoocheld in hun grootvader."