Roberto Martinez blijft raadselachtig doen over job bij de Rode Duivels

door: BVDO
Nog 100 dagen en het EK gaat van start voor de Rode Duivels en bondscoach Roberto Martinez. Al maanden houdt de vraag of de Spanjaard na het EK bondscoach blijft iedereen bezig. En Martinez praat nog steeds in raadsels over een mogelijke verlenging.

Roberto Martinez is al sinds 2016 coach van de Rode Duivels en de voetbalbond wil dat liefst van al zo houden. Alleen zou het loon, nu 1,2 miljoen euro per jaar, flink omhoog moeten om de Spanjaard aan boord te houden. Minstens een verdubbeling is bij insiders te horen.

Dat lijkt voor de voetbalbond geen probleem, want de Rode Duivels zijn een merk dat verkoopt geworden. De grootste vrees is dat een grote club aan de deur komt kloppen. Zo was Arsenal eind vorig jaar nog geïnteresseerd om Martinez binnen te halen. “We wisselen gedachten uit over de toekomst van het Belgische voetbal”, aldus Martinez bij Het Nieuwsblad.

“We zullen de beslissing wel bekendmaken wanneer het nodig is. Het zal hoe dan ook een goede beslissing voor België zijn, daar ben ik zeker van. Er is geen deadline. Of wel: de start van het EK is de deadline. Onze bedoeling is een goed antwoord te geven, niet een snel antwoord.”