Verschrikkelijk beangstigend waar Pommeline als sinds haar vijftiende aan lijdt: “Ik kreeg geen adem meer en voelde een enorme druk op mijn borst”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Pommeline Tillière getuigt in TV Familie over de slaapverlamming waar ze aan lijdt. Het is heel beangstigend wat ze dan moet doorstaan.

Wanneer je lijdt aan slaapverlamming, lig je klaarwakker in bed, maar compleet verlamd. Je bent je van alles bewust, maar zit gevangen in je eigen lichaam. Alsof dat nog niet erg genoeg is, begin je te hallucineren en komen je ergste nachtmerries tot leven. Ook Pommeline Tillière lijdt eraan, met spookbeelden tot gevolg.

“Ik was een jaar of vijftien toen het voor het eerst gebeurde”, zegt ze in TV Familie. “Dat was in mama haar slaapkamer, waar ik af en toe sliep. Ik werd wakker en zag in een hoek iemand staan. Geen herkenbare ?guur, het was een zwart silhouet. Die schim kwam steeds dichter, en ik kon niet bewegen. Ik kreeg geen adem meer, en plots voelde ik een enorme druk. Het leek alsof iemand hard op mijn borstkas aan het duwen was.”

Pommeline wist niet wat haar overkwam. “Ik dacht eerst dat ik geesten zag”, zegt ze. “Want ik was bij bewustzijn en dacht dat ik gewoon wakker was. Gelukkig kan ik het intussen herkennen en valt het nu minder vaak voor. Ik reageer er ook veel rustiger op.’ ‘Ik heb vooral last van slaapverlamming als ik met veel stress zit”, vertelt Pommeline nog. ‘Ik probeer erop te letten dat ik gezond leef en voldoende slaap. Ook mijn zus viel vroeger geregeld ten prooi aan slaapverlamming. Ook bij haar werd het beter naarmate ze ouder werd.”

(Bron: TV Familie)