Christoff neemt geen blad voor de mond: “Die mensen zijn gewoon ziek”

door: Redactie
Christoff
Afbeelding bron: Photonews
Deze week geeft Christoff in Primo een interview over het thema ‘geluk’. De zanger vertelt in het weekblad dat zijn hartoperatie zijn kijk op het leven veranderd heeft.

“Ik geniet véél meer dan vroeger. Ik ben toen echt wakker geschud. Ik leef veel bewuster dan ooit tevoren. Sommige dingen ga ik echt nooit meer doen. Gewoon voor mij eigen gemoedsrust. Ik geniet intenser van de kleine dingen en ik heb mijn vriendenkring verkleind. Mensen die me energie kostten, die zie ik niet meer. Ik laat me enkel nog omringen door mensen die loyaal zijn. Geen ballast meer”, zegt Christoff in Primo.

Geld maakt de zanger niet gelukkiger. “Of er nu tienduizend euro op je rekening staat of honderdduizend, dat maakt niets uit. Je kan ze toch niet meenemen naar hierboven. Zodra mijn rekeningen betaald zijn, is het goed. Mensen willen altijd méér. Ik ken heel veel rijke mensen die heel gierig zijn. Dan denk ik: ‘Maar mensen, deel toch eens! Je krijgt het in dit leven toch nooit allemaal op! Leef!”

Volgens Christoff is ‘gelukkig zijn’ een kwaliteit waarmee geboren wordt. “Ik heb bijvoorbeeld veel compassie met mensen die jaloers zijn. Mensen die je iets niet gunnen, die zijn ziek. Het is een gebrek waarmee iemand geboren wordt. Ik snap dat niet. Ik gun het geluk in iedereen zijn ogen. Met jaloezie kwel je enkel jezelf.”

Tags christoff