Moora Vander Veken over tijdelijke stop bij ‘Thuis’: “Ik stond op met het idee: ik moet hier weg”

bron: Het Nieuwsblad Magazine
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Moora Vander Veken kondigde vorige zomer aan dat ze even een pauze zou nemen van Thuis. Ze trok naar New York en Londen om haar acteertechnieken bij te schaven. In Het Nieuwsblad Magazine vertelt de jonge actrice over haar plotse (tijdelijke) stop bij de populaire soap.

“Ik heb altijd graag op de set van Thuis gestaan, maar op een dag ben ik opgestaan met het idee: ik moet hier weg. Letterlijk. Plots zat het in mijn hoofd dat ik naar het buitenland moest om een betere actrice te worden. Ik wilde internationale dingen gaan doen. Ik moest en zou abroad gaan”, zegt Moora Vander Veken in Het Nieuwsblad Magazine. “Ik ben dan gaan praten met de programmamakers en ze hadden daar alle begrip voor. De verhaallijnen zijn aangepast en in juni 2019 ben ik tijdelijk gestopt, in juli zat ik al in Londen.”

Moora vindt dat ze nu een betere actrice is geworden. “Ik heb me lang afgevraagd of ik wel iets anders kon dan Olivia spelen in Thuis. Of ik mezelf wel een actrice mocht noemen. Ik heb namelijk nooit op een acteerschool gezeten. En heb zes jaar dezelfde rol gespeeld. Ik heb het er zelfs over gehad met andere acteurs, die zeiden: ‘Moora, dat is bullshit, je hebt twaalf jaar ervaring, dat telt.’ Toch voel ik mij nu pas zekerder van mijn stuk. Ik wéét dat ik veel kan nu.”