Hartverscheurend: zesjarige mag trampolinepark niet in

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een middagje uit in trampolinepark Flip Out in Kent verliep voor een Brits gezin niet zoals gepland. Een van hun kinderen, de zesjarige George, werd kordaat de deur gewezen.

George heeft het syndroom van Down maar zijn mama Gemma voedt hem net op als zijn zussen en broers. “En dat werkt, iedereen reageert er positief op”, schrijft ze op Facebook. Dat was echter buiten Flip Out gerekend. “George had nog maar net zijn schoenen uitgedaan of een medewerker sprak ons al aan.”

Kinderen en volwassenen met het syndroom van Down moeten van de Britse turnfederatie een schriftelijk attest van de huisarts of pediater voorleggen vooraleer ze mogen springen. Mensen met het syndroom kunnen instabiele nekwervels hebben en daardoor makkelijker iets breken.

“Discrimineren niet”

Gemma is er uiteraard het hart van. “Verschrikkelijk vind ik het. Ik heb hem altijd gepusht om normale dingen te doen. Dingen die mijn andere kinderen ook doen. Het is best emotioneel vast te stellen dat er toch verschillen zijn.”

Ondertussen heeft ook Flip Out gereageerd. “We discrimineren niet, we verwelkomen iedereen, het zijn gewoon de richtlijnen die verspreid worden. Veiligheid en gezondheid van onze klanten gaat boven alles.”