Ex-bondscoach bekent: "Als ik wist wie, dan had ik op zijn gezicht geslagen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Marc Wilmots was tot iets minder dan vier jaar geleden de bondscoach van de Rode Duivels. Een pad dat niet altijd over rozen liep.

Marc Wilmots had zijn voor- en tegenstanders en daar kon hij mee leven. "Ik heb een olifantenvel. Weet je, op een bepaald moment heb ik twee nieuwe sloten laten installeren. Ik was niet paranoïde geworden, maar ik wilde weten hoe bepaalde informatie naar buiten kwam. Het werd op den duur een spelletje."

Wilmots heeft vaak geworsteld met de beperkte deontologie van bepaalde spelers. "Het enige wat me gek maakte en wat ik nooit onder controle kreeg, was dat na de theorie de opstelling meteen bekend raakte. Was ik speler geweest en wist ik wie de opstelling had gelekt, dan had ik die kerel op zijn gezicht geslagen."

En wat met de huidige generatie Rode Duivels. "Daar spreek ik me niet over uit. Er werkt een nieuwe bondscoach en diegene die vertrokken is, moet zijn mond houden. Als bondscoach sta je alleen op de wereld. Je maakt keuzes zonder te weten of ze goed uitdraaien. Zolang je die keuzes in eer en geweten maakt, kun je daar niets op zeggen."