"Coronacrisis betekent gigantisch drama voor Ronaldo én België"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bij de Belgische voetbalbond en Rode Duivels liggen ze niet echt wakker van een jaartje schuiven met het EK. Maar in Nederland bijvoorbeeld zien ze dit als een uitgelezen kans om nog beter voor de dag te komen.

Voor Nederland komt het verschuiven van het EK goed uit. Oranje is ervan overtuigd dat ze in 2021 sterker voor de dag kunnen komen. Maar de Nederlandse krant Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat veel 'oudjes' het wel eens moeilijk kunnen hebben in 2021. "De Belgen bijvoorbeeld hadden het EK deze zomer in de agenda staan als de laatste kans om met hun gouden generatie te pieken."

Maar dat geldt ook voor de titelhouder. "De verdediging van de Rode Duivels telt met Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld nu al kopstukken op leeftijd. En hoe zal Cristiano Ronaldo dit uitstel beleven? Hij wilde deze zomer met Portugal zijn EK-titel prolongeren. Ronaldo is in juni 2021 alweer 36 jaar. Maar misschien motiveert het hem, zijn eerzucht lijkt nooit te doven."

En er zijn volgens Algemeen Dagblad nog veel meer slachtoffers. "Ook een fluwelen speler als Luka Modric, finalist met Kroatië bij het laatste WK, zal nu aan het rekenen zijn. Bijna 36 straks bij de start van een uitgesteld EK, trekt het lijf dat nog? En hoe zit dat mentaal? Of neem de Italiaanse verdedigingsmuur van Juventus, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, tegen die tijd respectievelijk 34 en bijna 37 jaar."