KV Oostende wil Marc Coucke een loer draaien

door: BVDO
KV Oostende dreigt zijn licentie voor de Jupiler Pro League te mislopen door de vastgelopen onderhandelingen met Marc Coucke over de huurprijs van de tribune. Maar er ligt een creatieve oplossing op tafel.

KV Oostende leek een tijdje geleden in Amerikaanse handen te komen, maar de investeringsgroep vindt maar geen overeenkomst met Marc Coucke over de huur van het stadion. Dat zorgt voor stress bij de kustploeg, want morgen komt de licentiecommissie samen.

De Amerikaanse groep staat bord voor de Oostendse schulden, op voorwaarde dat er een deal is met Coucke. En die is er niet. Daardoor dreigt Oostende geen licentie te krijgen voor de Jupiler Pro League, met alle gevolgen van dien.  Maar KVO zou al een mogelijke tussenoplossing klaar hebben.

KV Oostende zou volgend seizoen voor minstens zes maand in Roeselare spelen. Iets wat de club al deed tijdens de verbouwingen aan het stadion van Oostende. Daardoor zou de tribune van Coucke leeg staan en in het contract staat dat de prijs herbesproken wordt als er niet gevoetbald wordt. De prijs was 1,2 miljoen per jaar en is ondertussen gehalveerd, maar dat vinden de Amerikan nog te veel.