Coronacris komt deze Belgische voetbalclub op dit moment wel heel goed uit

door: BVDO
Lokeren heeft het hoofd nog even boven water. Normaal moest de club uit het Waasland tegen maandag 5 miljoen euro vinden, maar dat staat even on hold.

De rechtbanken liggen stil tot 19 april, waardoor ook de zaak van Lokeren uitgesteld is tot 20 april. Daardoor heeft Lokeren een maand extra tijd om de nodige centen bij elkaar te vinden.

Bewindvoerder Kris Goeman laat horen dat de club door het stilleggen van de competitie ook extra ruimte krijgt om oplossingen te vinden. “Het beeld dat Lokeren dood en begraven is, klopt niet meer”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Er zijn mensen die er volop tijd in steken om te bekijken hoe de club toch maar verder zou kunnen blijven bestaan.”

Het faillissement leek onafwendbaar, maar de coronacrisis houdt Lokeren nog boven water. “In principe had vandaag de Play-off 3-wedstrijd tegen Roeselare gespeeld moeten worden, met alle bekommernissen rond niet-betaalde spelers vandien. Maar de staking van het voetbalseizoen heeft voor extra ruimte gezorgd om oplossingen te vinden.”