Aanwezigen op feest in Izegem riskeren boete, maar aanwezige burgemeester is parlementair onschendbaar

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdagavond was de burgemeester van Izegem, Bert Maertens (N-VA) aanwezig bij een feestje in zijn straat, ondanks de strenge coronamaatregelen. De politie greep in en alle aanwezigen riskeren een minnelijke schikking in de vorm van een boete. Behalve de burgemeester want hij is parlementair onschendbaar.

Burgemeester Bert Maertens gaf eerder al zijn versie van de gebeurtenissen weer. "Een sympathieke buurtbewoner organiseerde zaterdag rond 20u een korte DJ-set vanuit zijn garage, zoals in honderden andere gemeenten ook gebeurt. Toevallig in de straat van de burgemeester. Iedereen zeker op veilige afstand van andere gezinnen, wat ik ook zelf steeds van op mijn eigen oprit benadrukte en waarvoor ik hen ook bedank. Zeker geen “buurtfeest”, maar een hartverwarmend initiatief ter ere van het medisch en zorgpersoneel in deze moeilijke tijd", klonk het.

Intussen weet De Standaard dat alle aanwezigen een minnelijke schikking riskeren. Het gaat om een boete die kan oplopen tot 250 euro.

De burgemeester zelf is Vlaams parlementslid en dus parlementair onschendbaar. Zijn dossier zou naar het parket-generaal in Gent moeten worden doorgegeven om te oordelen of hij een minnelijke schikking krijgt.