Dit is de enige reden waarom de Jupiler Pro League nog niet stopgezet is

door: BVDO
We moeten allemaal eerlijk blijven. Als alle evenementen tot eind deze zomer stilaan uitgesteld of stopgezet zijn, waarom dan het voetbal niet? De voorzitter van de Pro League legt het uit.

Peter Croonen, de voorzitter van de Pro League, heeft de Jupiler Pro League voor dit seizoen nog altijd niet opgegeven. Een vreemde gedachte als je ziet wat er met alle andere sportmanifestaties en evenementen gebeurd. Dan kan er maar één ding de reden zijn en dat is centen.

Croonen is dan ook eerlijk waarom er nog altijd geen beslissing is. "Wij hebben verplichtingen ten aanzien van onze media­partners", verklaar Croonen aan Het Laatste Nieuws. "Als er gespeeld kán worden, moeten wij spelen, ook al is dat zonder publiek. Clubs die nu oproepen om de competitie stop te zetten, zijn clubs die geen rekening houden met de juridische en vooral financiële gevolgen die een premature ­beslissing met zich mee kan brengen."

En dus is het eigenlijk wachten op de regering vooraleer de competitie stopgezet wordt. Croonen wil en kan die beslissing niet nemen. "De tv-inkomsten zijn gegarandeerd als wij de competitie door overmacht moeten staken. Als de overheid beslist dat het de komende maanden onverantwoord is om nog te voetballen, dan is dat overmacht en zijn de tv-inkomsten gevrijwaard. Nu zelf de stekker eruit trekken zou onverstandig zijn en kan zelfs tot een economisch bloedbad lijden voor sommige clubs."