VTM

Andy Peelman in Noord-Italië op moment dat corona uitbreekt: “Door het oog van de naald gekropen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Andy Peelman zijn agenda staat altijd bomvol. En nu met de coronacrisis is die gewoon helemaal leeg. Het is wennen voor hem.

“Dit is echt de zwaarste straf voor mij”, reageert Andy Peelman bij radiozender Joe. “Je wordt eigenlijk verplicht van niks te doen. Dus ja, wat proberen wij dan te doen? De zolder was geïsoleerd, maar die stond nog vol met bazaar. Dus dat staat op de planning.”

“Ik ga ook terug wat fietsen. Ik doe dat niet voor mijn conditie, maar om gewoon om bezig te blijven. Zo kom ik toch nog eens buiten. En ons moeder dat is ook een probleem. Beter gezegd: ons moeder heeft een probleem.”

“Wat er dan ook nog bijkomt, die wordt 73. Die zit dus in de risicogroep. Ik heb geen contact met haar. Maar ik zet de was af voor de deur of haal de was op. Ik doe ook boodschappen voor haar.”

Uitbraak corona
Net voor de grote uitbraak is Andy nog in Italië geweest. “Dat was dan ook nog eens in Noord-Italië, Livigno”, legt Andy uit. “Op die moment waren er al wat maatregelen getroffen, je mocht maar met maximum drie mensen in de gondels. Het belachelijke aan dat verhaal is dat iedereen daar zo stond aan te schuiven, tegen elkaar aan gepropt.”

“Ik ben zelf nooit bang geweest, maar ik denk wel dat wij door het oog van de naald zijn gekropen. Wij zijn daar om zes uur ‘s morgens vertrokken en om drie uur in de namiddag was het daar gedaan met zingen, dan zaten we vast.”