Gezondheidscoach Sonja Kimpen: “Niet goed bezig sinds coronavirus”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus gooit het leven van heel wat mensen overhoop. Het maakt dat we nieuwe gewoontes gaan hanteren en dat blijkt niet altijd zo goed te zijn.

“Het is net nu van groot belang om structuur te hebben in je dagelijkse leven”, legt gezondheidscoach Sonja Kimpen uit in TV-Story. “Mensen slapen bijvoorbeeld wat langer omdat ze ze niet naar hun werk moeten. Daardoor gaan ze ook onregelmatiger eten. Dat is niet goed.”

“Het is belangrijk om op vaste momenten te eten. En wat er dan op je bord ligt, is uiteraard ook heel belangrijk. Speel niet met je bloedsuikerspiegel, zodat je telkens van kick naar dip gaat.”

“Elke dip lokt snoepgedrag uit en zo zet je jezelf in dik-modus. Eet twee keer per dag een half bord groenten. Zodat je een goede verzadiging hebt en geen hunkeringen naar zoet of zout. Extra vitaminen en mineralen is in deze coronaperiode trouwens fundamenteel.”

“Ik heb ook nog een tip voor mensen die met kinderen thuis zitten: geef hen hun dagelijkse portie fruit en ook noten. In noten zitten essentiële vetten die we nodig hebben. En geef hen in plaats van een koekje ook eens iets hartelijk. Blokjes kaas of kippenwit, dat gaat er meestal goed in bij kinderen. En wissel wat af met tussendoortjes."