Petitie in Italië wil titel aan bepaalde club cadeau geven als eerbetoon

door: BVDO
Italië is hard getroffen door het coronavirus en ook daar is voetbal een absolute bijzaak geworden. Er loopt een petitie om de titel symbolisch aan Atalanta Bergamo te geven.

In Italië is een petitie gestart om Atalanta Bergamo uit te roepen tot kampioen van de Serie A, als het seizoen niet meer wordt afgemaakt. Er wordt nog altijd gedacht aan een herstart, maar het kan ook heel goed dat er niet meer gevoetbald wordt dit seizoen.

En Juventus heeft al laten weten dat het in dat scenario de titel niet zal accepteren. Het voorstel kwam er van een sportjournalist en die werd even later gevolgd door Sandro Pochesci, een oud-trainer van heel wat bescheiden Italiaanse clubjes. "Ons voorstel is om de Scudetto aan Atalanta te geven."

Bergamo is met bijna 5.000 doden zwaar getroffen door het coronavirus. "Ze verdienen de titel vanwege de sportieve verdiensten die ze de laatste twee twee jaar op het veld hebben laten zien en om een hommage te brengen aan de stad Bergamo, die symbool staat voor hoe Italië lijdt door het coronavirus."