Het afscheid in mineur voor Nicolas Lombaerts:"Niet alleen ik ben genaaid door Marc Coucke"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Nicolas Lombaerts is er 35 en neemt vanuit de B-kern van KV Oostende en na de stopzetting door het coronavirus op een bizarre manier afscheid van het voetbal.

KV Oostende duwde Lombaerts als kostelijke vogel snel naar de B-kern. "Natuurlijk leefde ik er naast de trainingen veel minder voor", zegt Lombaerts aan Het Laatste Nieuws. "Je voelt dat je trager wordt en niet meer zo fit bent. In het weekend bleef ik wel eens op een feestje hangen. Of ik trok al eens makkelijker een fles wijn open. Dingen die ik tijdens mijn carrière nooit heb gedaan als er ’s anderendaags match of training was."

Toch heeft die negatieve evolutie ervoor gezorgd dat Lombaerts zijn pensioen kon plaatsen. "Ik was niet de meest sociale mens, maar voel dat dit nu enorm betert. ’t Was een openbaring – die periode in de B-kern heeft de stap richting mijn pensioen écht gemakkelijk gemaakt. Ik hoefde niet na te denken over ‘een extra jaartje’ of ‘het zwarte gat’. Een afscheid in mineur? Misschien wel, maar ik heb er absoluut geen problemen mee."

Is Lombaerts boos op Marc Coucke? "Niet alleen ik... Er zijn véél ergere gevallen. Voor KVO is dit honderd keer zwaarder dan voor mij. Ik ben trouwens niet ontslagen. Hoe denk je dat Luc Devroe zich voelt? Of Pär Zetter­berg? De lijst is lang... Ik ben uiteindelijk gebleven en heb de vorige jaren nog veel gespeeld. Kijk, als je van de daken schreeuwt dat je supporter bent van KVO, dan moet je niet het onderste uit de kan halen. Zorg dat je iets achterlaat, en geen put die niet meer te vullen valt."