Oulare houdt barbecue tijdens lockdown: "Op zich heb ik niets verkeerd gedaan, ze moeten niet overdrijven"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Zondag heeft de politie in Hasselt een 'feestje' met een barbecue stilgelegd bij Standardspeler Oulare.

De agenten schreven vijf boetes van 250 euro uit, omdat er ook effectief vijf personen aanwezig waren. Oulare, speler van Standard en in het verleden ook van Antwerp, minimaliseert de feiten. "Er was geen feestje", reageert Oulare. "Enkel een barbecue in mijn tuin met een vriend die hier woont. Hij is hier sinds de quarantaine om niet alleen te zijn. Niks bijzonders. Heel vaak is hij hier. Blijkbaar hebben de buren gebeld. Ingeschreven is hij hier niet."

"De agenten hadden niet veel begrip. Ik heb oké gezegd en de boete betaald. Geen discussie. Op zich doet mijn vriend niets verkeerd. Ik woon alleen en hij is mijn beste maat. Al drie weken en half is hij bij mij. Al van voor de laatste match tegen Sint-Truiden. Of ik schrik heb dat de agenten gaan terugkomen? Ik weet het niet. Op zich heb ik niets verkeerd gedaan. Ik begrijp dat ze hun job doen, maar ze moeten niet overdrijven."

De politie gaat niet verder in detail, maar bevestigt wel dat er vijf personen aanwezig waren. "We gaan niet verder in op de details, maar alle vijf de aanwezigen kregen een pv”, klinkt het. In totaal schreven de agenten vijf pv’s voor een overtreding van het samenscholingsverbod uit. De feestvierders hadden allen een verschillend adres en waren afkomstig uit onder meer Antwerpen en Brussel, bevestigt de politie.