Uitstel EK komt goed uit: "Volgend jaar heb ik meer kans om Rode Duivel te zijn"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Sebastiaan Bornauw doet het goed bij FC Köln. Sneller dan verwacht breekt hij door in de Bundesliga. Iets wat bondscoach Roberto Martinez ook wel opgemerkt zal zijn.

Bornauw hoopte in Keulen snel zijn draai te vinden en dat is er duidelijk ook van gekomen. En dan komt de droom om Rode Duivel te worden natuurlijk dichterbij. "Ik zou liegen mocht ik het tegendeel beweren", vertelt Bornauw in Sport/Voetbalmagazine."De kans blijft miniem dat ik het haal, maar ik heb over een jaar meer kans om erbij te zijn dan nu. We zullen zeggen dat mijn kansen gestegen zijn van één naar vijf procent."

En dat is de staff van de Rode Duivels ook niet ontgaan. "Ik heb op winterstage scouts van de nationale ploeg gezien, tijdens een oefenmatch tegen Genk, en ik weet dat ik dat ik daarna gevolgd werd in de competitie. Maar dat is het. Ik heb vorige zomer tijdens het EK U21 de gelegenheid gekregen om een aantal zaken te bespreken met Roberto Martínez, maar ik heb nooit echt in mijn kansen geloofd voor dit EK."

Maar er is ook nog heel veel concurrentie, want de Belgen blijven het in het buitenland heel goed doen. "Er zijn spelers die het meer verdienden dan ik. Afgezien van de gebruikelijke basisspelers denk ik dan aan Dedryck Boyata, die al goed geïntegreerd is in de groep, en Jason Denayer. Die jongen is aanvoerder van Lyon en dat is niet niks. Om die twee gasten te passeren zou alles moeten meezitten."