Luc Appermont reageert verbolgen op wat hij te horen krijgt: “Moet dit nu écht?”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Luc Appermont trekt zijn lessen uit deze coronacrisis. In een interview met de Showbizzsite is de presentator ervan overtuigd dat we anders zullen moeten leven én denken.

“Deze crisis moet voor ons allemaal een wake-up call zijn”, zegt Luc Appermont in het gesprek met de Showbizzsite. De presentator had naar eigen zeggen heel snel begrepen dat we anders zullen moeten gaan denken en leven. Luc geeft daarbij het voorbeeld van toen corona uitbrak in Italië, maar hier nog geen sprake was van het virus. Een Belgisch textielbedrijf verkondigde toen dat haar leveringen uit Italië niet konden doorkomen, “maar geen probleem, we hebben al onze bestellingen al geplaatst in Bangladesh en India.”

“Toen viel mijn frank”, zegt Luc. “Ik dacht: moet dit nu écht? Dat wij voor een t-shirt of een jeansbroek naar de andere kant van de planeet trekken? Waarom doen wij dat niet hier, ook al kost dat dan iets meer? Als dat het voordeel zou zijn van heel deze pandemie, dat we anders gaan leven en dat ook op economisch vlak, en dat we meer verbonden blijven met wat we hier hebben, dan zou dat fantastisch zijn.”