Bart Kaëll vastberaden ondanks bedenkingen van Luc Appermont: “Foert, ik doe dat toch”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Bart Kaëll beschouwt ‘Mooi weer vandaag’ als zijn grootste hit. Zijn echtgenoot Luc Appermont vond het een slecht nummer, maar daar trok Bart zich weinig van aan.

In Het Laatste Nieuws vertelt Bart Kaëll over zijn nummer ‘Mooi weer vandaag’. Bart componeerde de muziek zelf, Johan Verminnen schreef de tekst en producer Bert Candries zorgde voor zuiderse klanken.

"Luc vond het nummer zwak, maar ik verwachtte een dikke hit en zei: 'Foert, ik breng het toch uit.' Het strandde in de hitparade echter op plaats 22. Een tegenvaller", aldus Bart.

Toch beschouwt Bart ‘Mooi weer vandaag’ als zijn grootste hit, en daar een optreden voor 5.000 jongeren van een jeugdbeweging veel mee te maken.

"Bij 'Mooi weer vandaag' ging het plein plots volledig uit de bol. Ik zag iedereen synchroon dansen, maar kende die pasjes niet. Ik dacht zelfs dat het een grap met een verborgen camera was. Achteraf bleek dat 'Mooi weer vandaag' op verschillende jeugdkampen de dagelijkse ochtendgroet was en er spontaan een dansje was ontstaan. Toen besefte ik: 'Ik had gelijk.'", aldus Bart Kaëll.