“Net op het moment dat Delphine belde naar Albert belde omdat ze dacht dat haar moeder zou sterven, zei hij dit tegen haar”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het komt allicht nooit meer goed tussen koning Albert en zijn dochter Delphine Boël. Het laatste contact tussen hen dateert al van 2001.

“De relatie tussen koning Albert en de moeder van Delphine Boël is gestopt in de jaren ‘80”, legt royaltywatcher Wim Dehandschutter uit bij Het Nieuwsblad. “Albert is wel altijd contact blijven houden met Delphine. Hij stuurde zelfs cadeautjes naar haar. In 1999 was het kantelpunt toen het nieuws uitlekte en stopte het contact.”

Tijdens het laatste contact kreeg Delphine hartverscheurende dingen te horen. “In 2001 stopt het contact”, gaat Dehandschutter verder. “Delphine belt naar Albert want ze dacht dat haar moeder ging sterven. Albert is toen kwaad geworden.”

“Hij heeft gezegd dat Delphine niet meer mag bellen en zei ook dat ze zijn dochter niet meer was. Toen Delphine zei dat ze wel dezelfde ogen had als prinses Astrid, zei Albert nog dat ze zoiets niet mocht beweren en gooide de telefoon neer. Dat was het laatste contact tussen hen.”