Paul Jambers gaat rebelleren als hij langer in lockdown moet blijven: “Dat pik ik niet, dan moeten ze mij in de gevangenis steken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Als 65+’er nog tot het najaar of zelfs langer in lockdown moeten leven, Paul Jambers huivert van de gedachte. In dat geval zal hij rebelleren, kondigt hij aan in Het Laatste Nieuws.

"De 65+'ers langer in lockdown houden? Als ze dit doen, moet de politie maar voor mijn deur komen staan om mij tegen te houden. Ze zullen mij in de gevangenis moeten steken, want ik zal burgerlijk ongehoorzaam zijn", zegt Paul Jambers (74) in Het Laatste Nieuws."Beperkingen opleggen op basis van leeftijd is niet alleen een compleet fout signaal, het is een fascistische maatregel", klinkt het scherp.

“Dit is onwetenschappelijk én ondemocratisch. Stigmatiserend tegenover een heel grote groep oudere mensen. Iemand die actief is zoals ik en altijd een gezonde levensstijl heeft vooropgesteld, is minder kwetsbaar dan sommige vijftigers met diabetes type 2, rokerslong of vervette lever door alcoholgebruik. Men kan perfect gezond ouder worden. Als je een lijn trekt, trek ze dan op basis van objectieve gegevens.”

“Vraag ons desnoods een attest waarmee we aantonen dat we niet aan een hartkwaal of andere aandoening lijden. Daar zou ik geen probleem mee hebben, ik laat me om de zes maanden uitgebreid checken", aldus Jambers. "Mensen met een onderliggend gezondheidsprobleem zoals obesitas weten ook zelf wel dat zij meer risico lopen en zichzelf moeten beschermen in coronatijden.”

“Ik reken mezelf nog altijd bij de actieve bevolking, al ben ik officieel al negen jaar met pensioen. Bij de verkiezingen vorig jaar heb ik nog een tv-reeks gedraaid. Stel dat er nu weer nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, dan wil ik dat weer doen. Het zou van de pot gerukt zijn, mocht dit niet mogen vanwege maatregelen die alleen gelden voor 65+'ers. Op dit moment hou ik me rigoureus aan de lockdown, maar dat zou ik niet pikken."