Kijkers niet te spreken over Paul Jambers: “Mensonterende televisie”

door: ASX
Afbeelding bron: Medialaan

Met 'Jambers – Back to the 90’s' haalt VTM oudgediende Paul Jambers weer van stal. Met spraakmakende terugblikken wordt geprobeerd de grandeur van vroeger weer naar boven te halen. Eén van de reportages zette echter kwaad bloed bij heel wat kijkers.

De tweede aflevering van het programma zorgt al meteen voor heel wat controverse. Paul Jambers keert terug naar de boerderij van boer Charel, die hij in 1995 voor het eerst bezocht.

Het leverde destijds legendarische beelden op. De beelden van de katten die in de steelpan zitten te graaien, staan in het collectief geheugen gegrift.

In de terugblik worden ook amateurbeelden uit het leven van boer Charel getoond. Zo krijgt de kijker ook een aftakelende boer Charel te zien die in het ziekenhuis zijn laatste adem uitblaast.

Vooral die beelden vielen bij menig kijker in slechte aarde. De commentaren op de programmamaker zijn dan ook niet mals. “Het oude recept verliest werkelijk alle waardigheid”, reageert een boze kijker op Facebook.

Anderen gaan nog verder: “Jambers: groot geworden met uitlach-tv en dat verheerlijkt half Vlaanderen.” “Het was inderdaad mensonterende televisie”, schrijft nog iemand anders.