SP.A-er haalt ongemeen hard uit: "Het is allemaal de schuld van de N-VA"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Erik De Bruyn, klimaatambtenaar in Antwerpen en actief bij de SP.A, haalt in een opiniestuk bij Doorbraak keihard uit naar de N-VA.

"Er zijn nogal wat grote, toonaangevende landen in de wereld waar politici erg veel moeite hebben om te kiezen tussen besturen en oppositie voeren", schrijf De Bruyn op de website van Doorbraak. "In België loopt het gelukkig nog zo’n vaart niet. Hoewel er hier toch ook politici te vinden zijn die er sinds het uitbreken van de coronacrisis de kantjes aflopen. Ze zijn haast allemaal te vinden in de gelederen van de N-VA."

Zo haalt hij uit naar het optreden van Bart De Wever die bepaalde corona-overtredingen niet wou handhaven. “In plaats van dat eens discreet te bekijken met de korpschef van de lokale politie vond hij er niet beter op om als de eerste de beste Turkse patser te gaan poseren op een bankje, om aan te kondigen dat hij dit niet zou handhaven. Om dan enkele dagen later ootmoedig te bekennen dat hij daarin toch wel in de fout was gegaan, en de stedelingen alsnog, een maand na het ingaan van de lockdown, op te roepen om in hun kot te blijven.”

De Bruyn besluit als volgt. “Vlaanderen onder een stolp, genaamd N-VA. Om dan nog te zwijgen over het feit dat die partij zich steeds weer opwerpt als de spreekbuis van ‘de Vlamingen’, terwijl ze, net zoals elke partij, hooguit en in het beste geval de spreekbuis is van haar eigen kiezers. Een mens zou medelijden krijgen met Jan Jambon, die te midden van deze krijsende bende nog een poging doet om een schijn van staatsmanschap hoog te houden.”