Willy Sommers neemt ingrijpend besluit door de coronacrisis: “Dat besef ik nu meer dan ooit"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ook Willy Sommers zit door de coronacrisis al enkele weken thuis. In Doen!, de weekendgids van de Gazet van Antwerpen, vertelt de zanger dat hij nu meer dan ooit beseft dat hij nog lang niet met pensioen wil.

Willy Sommers geeft toe dat de coronacrisis op zijn gemoed begint te wegen. “Ik probeer al mijn hele leven een positivo te zijn. Normaal stap ik 's ochtends opgewekt uit bed en begin ik vol energie aan de werkdag. Terwijl ik me nu bij het ontwaken al afvraag hoe ik de dag moet invullen”, zegt hij.

Niet kunnen optreden valt hem zwaar. Vlak na zijn operatie in januari wou Willy er al snel terug invliegen. “Ik herinner me dat ik professor Brugada vlak na de ingreep vroeg of ik enkele dagen later al mocht optreden. Waarop hij zei: 'Wie gaat u tegenhouden?' Hij had gelijk”, aldus Willy.

“Optreden is mijn leven, en geeft me vrijheid. Ik hou van het applaus. En na elk optreden nog een signeersessie van een uur. Wist je dat de fans al vragen of ik na de coronacrisis nog blijf signeren? Ze willen een babbel slaan, een knuffel krijgen. Daar zijn die nu al mee bezig!”

Willy beseft nu meer dan ooit dat hij niet wil stoppen met zingen. “'t zal wel zijn. Toen de pensioengerechtigde leeftijd enkele jaren geleden in zicht kwam, riep ik al dat ik absoluut niet wilde stoppen. Ik word gek als ik geen doel voor ogen heb. Dat ervaar ik nu noodgedwongen al een beetje.”