Beperkte verplaatsingen met de auto vanaf maandag weer toegelaten: "Geen daguitstappen van maken"

door: BVDO
Het crisiscentrum heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met de coronamaatregelen. Beperkte verplaatsingen met de wagen zijn weer toegelaten voor recreatieve activiteiten.

Sporten moet nog altijd gepromoot worden. “Om dat te vergemakkelijken mag je daarvoor een beperkte autorit maken”, zegt Yves Stevens van het crisiscentrum. Tot nu mochten enkel gezinnen met jonge kinderen de wagen gebruiken om naar het bos te rijden om daar een wandeling te maken. “Denk aan een korte autorit om te gaan joggen, wandelen, golfen en andere buitensporten zonder contact. Je kan ook naar je vaste visput om te gaan vissen of naar je gebruikelijke tennisclub gaan.”

De woordvoerder van het crisiscentrum zegt wel dat het geen daguitstappen mogen worden. “Het is nu aan iedereen om te tonen dat we ons gezond verstand kunnen gebruiken. We moeten bewijzen dat we onze verantwoordelijkheden mogen nemen. Je mag met de auto naar de golf- of tennisclub waar je in je gemeente of de omgeving van je woning lid van bent, maar het gaat niet op naar de provincie Luxemburg te trekken om daar te gaan golfen of te tennissen. Dat laatste is een daguitstap en dat blijft verboden.”

Het mengen van generaties wordt nog steeds ten stelligste afgeraden. “Nu al generaties mengen zou niet wijs zijn. Het virus is nog steeds in het land. Als we ons nu onverantwoordelijk gedragen kan en zal het virus opnieuw opflakkeren.”