Krijgen ook voetbalscheidsrechters een elektronisch fluitje na de coronacrisis?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het dragen van mondmaskers brengt de nodige problemen met zich mee. Ook in het voetbal zou dit wel eens voor een probleem kunnen zorgen, zeker voor de scheidsrechters.

De treinbegeleiders van de NMBS hoeven sinds gisteren niet meer op een fluitje te blazen om de deuren van de treinen te sluiten. “Ze kregen een elektronisch fluitje omdat ze mondmaskers moeten dragen”, klinkt het bij de NMBS.

Bij het blazen opeen fluitje komt er speeksel vrij en dat is natuurlijk niet coronaproof. Ook in het voetbal wordt al gekeken hoe dit probleem voor de scheidsrechters opgelost kan worden. “We hebben er ons nog niet over gebogen, maar het is iets waar zeker rekening mee zal moeten worden gehouden”, vertelt viroloog Mark Van Ranst.

Ex-scheidsrechter Frank De Bleeckere en woordvoerder van het scheidsrechtersdepartement: “Wij wachten op de beslissing van de Pro League over het al dan niet stopzetten van de competitie, maar het zou inderdaad een probleem kunnen worden als refs en spelers met een mondmasker moeten aantreden.”